Om os

Friends of Balthazar – bosniske gadehunde er en forening hvis formål er, at redde og hjælpe gadehunde i Bosnien.

Hundene lever et kummerligt og farligt liv på gaden. Hundene sulter, er undernærede og lider derfor af forskellige følgesygdomme. De bliver mishandlede på den mest bestialske måde. Vi har fået hunde ind, der har fået ben skåret ben af og øjne stukket ud. Desuden er det meget almindeligt at man, med vilje, kører hundene ned, hvilket mange af vores hunde gennem tiden er tydelige beviser for. Man lægger mad med glasskår ud til dem, de bliver fanget af hundefangere på den mest brutale måde, og smidt i store shelters, ofte 50-100 hunde i samme bur. De stærkeste får mad, ellers æder de hinanden. Mange dør af sult eller fryser ihjel om vinteren.

 

Hvem er vi og hvad gør vi:

Friends of Balthazar består af formanden Cecilie i Ruds Vedby, Pernille i Ringsted, Anja i Aalborg og ægteparret Bela og Stevan i Bosnien. Vi samarbejder om at redde så mange hunde vi har mulighed for. Alt vores arbejde er naturligvis 100% frivilligt.

Bela og Stevan som har den første og daglige kontakt med hundene, gør et enormt stykke arbejde, de har et hjerte der brænder for hundene, de er på 24/7 og de kæmper for at hjælpe alle dem de kan. Ofte er der ikke plads til flere hunde, men så dukker der en akutsituation op, og Bela finder alligevel pladsen. De fodrer også hundene på gaden og i skovene. De hunde de tager ind finder de som oftest på gaden, måske er de syge eller gravide, måske er det uønskede hvalpe. Fælles for dem alle er at de er i fare på gaden!

Hundene bliver dyrlægekontrolleret, vaccineret, neutraliseret og chippet.
De hunde der skønnes egnede til familiehunde søger vi adoptionsfamilier til i Danmark. Vi sørger for at hundene og deres nye familier passer til hinanden. Derfor tager vi altid på hjemmebesøg hos de interesserede familier. Det er også rart for de nye familier med en snak om hvad det indebærer at få en gadehund. Vi er meget påpasselige med at vores hunde er sunde og raske, fysisk såvel som mentalt. Har en af vores hunde særlige behov så gør vi altid opmærksom på dette. Alle hunde er dyrlægekontrolleret umiddelbart inden afrejsen og har de nødvendige vacciner. Derudover har de altid fået både loppe og ormekur inden afrejsen.

Hvordan kan du hjælpe:

Da alt er på frivillig basis er Friends of Balthazar afhængig af alt den hjælp vi kan få, til bl.a. dyrlæge,
medicin, tæpper, foder og hvad der ellers skal til for at give dem et anstændigt liv, indtil de kan blive adopteret.
Nogle hunde er hos Bela og Stevan i længere tid, nogle hunde, og altid hvalpene, har brug for speciel kost og tilskud. Kørsel, el, vand, rengøringsmidler osv koster også. Vi modtager gerne donationer i form af foder og diverse hundeting, men vi har altid større udgifter end adoptionsgebyret kan dække, så af og til har vi også brug for penge og selv en tyver kan gøre en kæmpe forskel.

Du kan indbetale til os enten på Mobilepay: 91619 eller via bank: 8493 – 49 300 299 85

Du har også mulighed for at melde dig ind i Foreningen Friends of Balthazar – bosniske gadehunde.
Kontingentet er på kr. 50 pr. måned, og pengene går ubeskåret til hundene hos Bela og Stevan.

 
Kontakt os gerne på tlf: 44225300 alle hverdage mellem 8-17
eller mail: info@bosniskegadehunde.dk  hvis du har en donation vi skal afhente.
cropped-Balthazar.jpg