Adoptre

LIDT OM VORES GADEHUNDE OG OM AT ADOPTERE

Vores gadehunde er, som betegnelsen siger, for det meste fundet og reddet fra gaden. Undtagelsen er de hvalpe, der er blevet født af en mor, der har været så heldig, at være blevet reddet før nedkomst.

At få en gadehund er ikke altid lige så nemt og ligetil, som at få en dansk opdrættet hundehvalp. En gadehund, har som regel noget med i bagagen, da livet på gaden ikke er nemt. Man skal være parat til at det nogle gange kan tage lidt længere tid at få hunden tilpasset hjemmet. Andre gange sker det i løbet af meget kort tid. Nok nemmere, jo yngre hunden er. Små hvalpe, født i tryghed har selvfølgelig lige så nemt ved at falde til, som enhver anden hvalp, det samme gælder hvalpe, der er reddet som meget små.

Når vi redder en hund

Når hundene er reddet og kommet i plejen, bliver de dyrlægeundersøgt, vaccineret og, hvis de er gamle nok, neutraliseret. De bliver chippet og får pas. De får selvfølgelig ormekur og, hvis tiltrængt også loppekur. (Dog er de midler, de bruger i Bosnien, ikke altid lige effektive, som dem vi har her hjemme, så det kan anbefales at tale med sin dyrlæge om en ekstra ormekur) Mens de er i plejen, vil plejefamilien, sammen med Bela, der har meget stor erfaring med gadehunde, skønne om hunden er egnet til familiehund. Nogen af hundene kan desværre være traumatiseret af det hårde liv på gaden, og de hunde bliver ikke sat til adoption, men bliver i Bosnien i pleje, som oftest hos Bela. Plejefamilien vil i den tid, de har hunden, også se om hunden kan med børn, andre hunde/ katte /(hvis der er kat i familien). De kan se om hunden har nogen specielle karaktertræk,,, sky, livlig, leger voldsomt, social…osv. Dette kan så bruges til at finde den egnede familie til hunden og omvendt den egnede hund til familien.

Procedure for adoption

Hvis du har besluttet at du vil have en af vores gadehunde, kontakter du en af gruppens medlemmer, via Facebook eller via vores hjemmeside. Vi vil så bede dig om at fortælle lidt om dig selv, hvordan du bor, er der børn i familien, andre hunde osv. Vi vil gøre vores bedste for at besvare de spørgsmål som du måtte have, du kan få flere billeder tilsendt, du kan også blive sat i direkte kontakt med Bela. Du bedes også læse vores adoptionskontrakt. Herefter vil du få et besøg, som oftest fra en af os i gruppen, ellers af en af os udpeget person i dit nærområde. Her vil du have mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål, ansigt til ansigt. Vi har måske også nogen spørgsmål vi vil stille, for at være sikre på at du får en hund der passer til dig. Herefter indbetaler du et depositum, 1600 kr. og hunden er reserveret til dig.

Hvis du af en eller anden grund, bagefter ser dig nødsaget til at afbestille hunden, bliver depositum ikke refunderet. Da vi bruger pengene til dækning af diverse omkostninger i forbindelse med klargøring af hunden. Hvis der derimod sker noget med hunden, får du selvfølgelig dine penge igen. Så er det bare at vente til vi får dato for en transport, og der indbetaler du de resterende 1600 kr.

Når hunden/hundene ankommer til Danmark, vil en fra gruppen, eller igen en af os udpeget person tage imod hunden/hundene og overlade dem til de spændt ventende ejere. Her vil også kontrakten blive underskrevet.

KLIK HER FOR AT SE EKSEMPEL PÅ ADOPTIONSKONTRAKT

Se alle hundene